A bolíviai kávétermelés főként Yungas vidéki területeire és a La Paztól északkeletre fekvő Caranavi tartományra koncentrálódik. További termesztő régiók közé tartozik Santa Cruz, Beni, Cochabamba, Tarija és Pando. Bolíviának megvan az összes feltétele, hogy kiváló minőségű kávét termeljen, mint például a tengerszint feletti magasság, a termékeny talaj és az állandó esős évszak.
Caranavit Bolívia kávéfővárosának tartják, és itt állítják elő a legtöbb kávét. Kelet-Bolívia Yungas régiójában található, abban az átmeneti zónában, ahol az Andok keleti lejtői erdőkké alakulnak át.
Itt kizárólag arabica kávét termesztenek, és főként a Catuai fajtákra koncentrálnak, míg a leggyakrabban alkalmazott és hagyományos feldolgozási mód a mosás, melynek során a kávé gyümölcsét lecsupaszítják, majd szárítják. A termék magán hordozza az olasz kávé jellegzetességeit.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.