A Ketiara egy női vezetésű szövetkezet, amelyet 2009-ben alapított 32 alapító tag. Ma közel 2000 kis gazdálkodója van, és Ibu Ramah az elnöke. Tehát nem csak a kávékereskedelemről van szó, hanem az értékek és a nők ünneplésének szenvedélyének előmozdításáról is.
Szumátra szigetén a hagyományos feldolgozási módszer az úgynevezett „wet hulled”, a helyi nyelven Giling Basah. Ez a folyamat a csonthéjasok 12-18 órás első erjesztéséből, pépesítésből és 5-6 órás első szárításból áll. A pergament ezután eltávolítják, amikor a nedvesség tartalom még mindig 30% és 40% között van, majd a kávészemeket a pergamen nélkül szárítják, amíg el nem érik a 13%-os végső nedvesség tartalmat. Ez az eljárás a zöld kávé jellegzetes kékes-zöld színét, valamint intenzív testes és mérsékelt savasságú csészeprofilt eredményez. Ebben a termékben is az olasz kávék ízvilága köszön vissza.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.